Кадър и видео Туитър, #SONDAKİKAИзнесоха още подробности за големия инцидент в съседна

...
Кадър и видео Туитър, #SONDAKİKAИзнесоха още подробности за големия инцидент в съседна
Коментари Харесай

Има жертва след взрива в румънската рафинерия на Черно море

Кадър и видео Туитър, #SONDAKİKA

Изнесоха още детайлности за огромния случай в прилежаща на България страна.  При гърмежа в румънската рафинерия за недопечен нефт " Петромидия " на Черно море е умрял един човек, а други петима са ранени. Те са получили изгаряния, само че към този момент няма повече информация за положението им.

Това съобщи БНР.

Не е ясна и повода за гърмежа в рафинерията, която се намира в област Констанца. Властите предизвестиха хората в региона да затворят прозорците си поради замърсяването на въздуха.

От рафинерията оповестиха, че софтуерният развой там е спрян.

Има заплаха от екологична злополука в региона. Според първичните оценки облакът пушек се е придвижил към морето. На място има мобилна лаборатория за наблюдаване на качеството на въздуха.

Видеоклипове демонстрираха плажуващи по румънското Черноморие, изпаднали в потрес от типа на големия облак черен пушек, написа Novini.bg.

„ Петромидия “ е най-голямата и съвременна петролна рафинерия в Източна Европа, локализирана на брега на Черно море, наоколо до най-голямото пристанище на Румъния – Констанца. Рафинерията има годишен потенциал за преправка от 4,8 милиона тона на година или 100 000 барела дневно (16 000 м3/ден). Тя е благосъстоятелност на КазМунайГаз Интернешънъл Груп (известна преди под името „ Ромпетрол Груп “), която е 100% благосъстоятелност на казахстанската нефтена и газова компания КазМунайГаз. Ромпетрол България ЕАД е част от КМГ Интернешънъл (известна преди под името „ Ромпетрол Груп “). Активното развиване на „ Петромидия “ я трансформира в един от главните производители на петролни артикули в Румъния и района на Черно море. "

Пожарът към този момент е овладян, имаше риск да стане по-голяма детонация, само че това е избегнато ", сподели пред БНР Владимир Митев, основател на уеб страницата за вести от България и Румъния - " Мостът на другарството ".

" Доколкото разбрах, случаят е станал в апаратура за превоз на петролни артикули, няма спомагателна информация в румънските медии ", уточни още Митев.

По думите му екипите са евакуирани. От страна на страната министър председателят е наредил основателят на незабавната здравна помощ в Румъния да се заеме персонално със случая, като тя е подчинена на вътрешното министерство, в нея се съчетават функционалностите на пожарникари и медици, тъй че, те са се заели да обезопасят мястото, разясни още Митев.

Romanya`nın en büyük petrol rafinerisi Petromidia`da patlama meydana geldi.
— Gündeme Dair Her Şey (@gundemedairhs)
Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР